Снимка: Facebook
fallback

Не може да няма вина, след като има смъртен случай. Това заяви братът на починалия Тодор Йорданов от Враца, Ивайло Йорданов, пред bTV.

Според него, след като двамата братя с действията си са допринесли за фаталния край, няма как да нямат вина.

В сряда Окръжната прокуратура във Враца свали обвинението за убийство на Тодор. Остана само това за извършени от тях хулигански действия.

Oще по темата

"Може да не е било умишлено – да не са искали да се стига до смърт, но са допринесли за фаталния край. Не може да няма виновен", коментира братът на починалия младеж. "Ще обжалваме това решение", категоричен бе Ивайло.

По думите му през последния месец семейството им е разговаряло с много кардиолози, които са категорични, че дори и 18-годишният Тодор да е имал вродено наследствено заболяване, ситуацията на силен стрес е допринесла и "отключила" фаталния край.

Според изводите от петорната медицинска експертиза е установено, че Тодор Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето - аритмогенна деснокамерна дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие.

Ивайло Йорданов подчерта, че не поставя под съмнение експертизата на специалистите от ВМА, които са извършили последната експертиза.

Въпреки това той не може да си обясни как е възможно никой от кардиолозите, които Тодор е посетил за профилактични прегледи през последните години, да не е забелязал вроденото му заболяване.

"От вчера ми звънят приятели и близки, които смятат да излязат на протест в петък в 18:30 пред Окръжната прокуратура във Враца. Те намират решението на прокуратурата за недопустимо", допълни братът на загиналия младеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 8 години

По нагло защитаване на престъпници досега не е имало в криминалната *** България. Ако го бяха застреляли щеше да излезе, че умрял от апендицит. Ясно е че убийците имат параван и от съд и от полиция и от прокуратура.. Със сигурност са политически спонсори. Такива престъпници в държавата на мутрите с мутренския премиер Боко Тиквата са винаги невинни, а убитите виновни Сега да се вдигне Враца и да им подпали чергите. Ако съм на брат му ги стрелям и подпалвам веднага.

63

Коментатор

преди 8 години

Отишло си е момчето но едно е ясно - и да беше оживял нямаше да представя България на състезания по таекуондо. Просто трябва да имаш талант и класа. При него - нито едното, ното другото. А че носу бокс значи че е бил доста ***.

62

Анонимен

преди 8 години

Момченце,бъди благодарен че не сме нормална държава.Ако бяхме,вече щеше да лежиш за лъже свидетелство.Същото важи и за кифлата.След като излезете,щяхте да работите години,само да плащате обезщетения за клевета и уронване на личното достойнство.Но не се притеснявай.Нищо няма да ти се случи.Ние не сме нормална държава.

fallback