Снимка: Нова тв

Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна. Това каза пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В момента съдът във Враца решава дали да остави в ареста Десислав и Иван Дамянови. Чакат се и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Враца внесе искане за задържане под стража на двамата братя, причинили смъртта на 18-годишния Тодор.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

Още по темата

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase