Вълкан Хамбарлиев. Снимка: Facebook

Семейството на 42-годишния Вълкан Хамбарлиев е в шок от инцидента на границата. Майка му и баща му, които са пенсионери, са залостили вратата на дома си и не желаят да говорят с никого.

"Хората са притеснени, защото това е първият инцидент в Европа. Случаят има голям отзвук и те се тревожат какви ще са последиците за сина им", коментираха техни съседи.

Още по темата

Съпругата на граничния полицай Соня Хамбарлиева работи като счетоводител в ловно-рибарското дружество "Орловец" в Средец. Вчера обаче тя не се появила на работното си място, пише "Телеграф".

Семейството има две деца - син на 21 години и дъщеря на 16 години. И двамата знаят за инцидента и го изживяват много тежко.

Единствената роднина, която склони да говори открито за случая, е братовчедката на Хамбарлиев - Таня Ненова.

"Вълкан е много свестен човек, психически много стабилен и уравновесен. Той е бивш военен, знае много добре как да борави с оръжие и е много отговорен. Израснал е в стабилно семейство, баща му също е бивш военен, след това беше и кмет на село Вълчаново. Всички от семейството са изключително порядъчни и свестни хора", разказа тя.

"Вълкан е в Гранична полиция от създаването на Районното управление в Средец. Той е стар и опитен полицай. Спокоен човек е, не е агресивен. Познавам семейството му. Това са едни добри хора", заяви и приятел на граничаря.

Общност "Ние подкрепяме Вълкан Хамбарлиев", кауза "Вълкан Хамбарлиев – мъж на годината" и две групи в защита на 42-годишния граничен полицай от Средец се появиха във Facebоок през последните часове.

Образуваното следствено дело за инцидента край Средец, при който загина чужд гражданин, е за убийство по превивишаване пределите на неизбежната отбрана, извършено от длъжностно лице.

На този етап няма привлечен обвиняем, предстоят доста следствени действия, каза адм. ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Калина Чапкънова.

Все още продължават разпитите на задържаните 53-ма нелегални мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase