Мястото на трагедията. Снимка: Булфото

75-годишна жена беше убита, след като бе ударена от автомобил в Пловдив. Инцидентът стана до бившия хотел на Ванко 1 на бул. "Цариградско шосе" в града.  Блъсната пешеходка е издъхнала в линейката на път за болницата.

"До последно се борихме за живота й, но не успяхме да я спасим. Сега очакваме да предадем тялото на Съдебна медицина", разказа пред Dnes.bg дежурната лекарка, отзовала се с кола на Бърза помощ на сигнала.

Според очевидци автомобилът се движел много бързо, а в това време жената тръгнала да пресича на пешеходна пътека. Шофьорът на зеления автомобил обаче връхлетял върху й.

Пешеходката е била изхвърлена на няколко метра, а колата е излязла от пътя и съборила светофара. Шофьорът припаднал, след като видял какво е направил.

"Докато минавах през кръстовището на "Цариградско шосе" видях качената кола на тротоара, тогава видях и жената и спрях. От инцидента вече бе минало някакво време, но никой не се бе обадил на 112", заяви пред Dnes.bg студентът по медицина, който е подал сигнала на спешния телефон.

Той обясни, че веднага щом видял жената, й измерил пулса. Въпреки, че е бил под стрес, мъжът успял да улови признаци на живот, но имало кръвоизливи от устата и носа, което говорило за сериозни вътрешни хематоми.

Линейката и полицията дошла за по-малко от 5 минути и взели блъснатата пешеходка.

"Не е вярно, че шофьорът бе припаднал. Аз му казаха да легне, тъй като го болеше кръста и след този удар може да е имал сериозни наранявания. Беше в съзнание и постоянно питаше как е жената", обясни момчето.

Той не е видял самия инцидент, но разбрал, че шофьорът минал на червено и прегазил жената, която стояла на тротоара и се ударил в стълба.

"Не беше пил. Полицията каза, че пробата му е отрицателна", обясни още той.

Полицията продължава огледа на място, а движението се извършва само в едната лента на булеварда

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase