Снимка: архив, Булфото

Близо 37 хиляди шофьори нарушители ще получат солени честитки от КАТ. Всички те са заснети само за месец от мобилните и стационарни камери.

Само за първата седмица на юли от КАТ са издали над 5000 фиша, а през целия юни издадените фишове са близо 24 000.

Стационарните камери са хванали над 17 хиляди нарушители, а мобилните - над 20 хиляди.

Още по темата

Повечето от "заловените" с камерите на КАТ нарушители през юни и юли все още не са получили честитките си. Записите им се гледат сега. На някои от тях може да се размине глобата.

"Има случаи, в които не се разпознава номера или има повече от едно МПС, има автомобили със специален режим на движение. Но 90% от заснетите нарушения, предполагам ще бъдат реализирани като електронни фишове или съответно ще бъдат съставени актове", обясни пред bTV началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

Класацията води София. Следват областите Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

При стационарните, чието местоположение отдавна е известно на шофьорите, начело отново е София, а след това са Плевен и Велико Търново.

"При ограничения от 80 километра в час, сме заснели водач, който минава със 160 км. Говорим за Околовръстния път. Друг нарушител - край село Волуяк на изхода на София - ограничението е 50 километра за населено място, той се движи с над 100 километра отгоре", разказа Николай Крушарски от КАТ-София.

От КАТ призовават за разумно шофиране и припомнят, че юли миналата година е бил най-черния за 2014 г с 86 жертви на пътя. Засега юли 2015 г. е по-спокоен.

Коментари Напиши коментар

36

анонимен

преди 5 години

Я НЕ СИ КОМЕНТИРАЙТЕ ГЛУПОСТИТЕ СИ.
СЪДЕТЕ КАТ ЗА НЕКОЛКОИКРАРТНОТО ПОДМЯНА НА КНИЖИ И ТАБЕЛИ И ГИ ОПИТАЙТЕ , ЗАЩО В ЕДНА ЗАПАДНА ДЪРЖАВА , КАТО ГЕРМАНИЯ , ВАЖАТ КНИЖИТЕ И ТАБЕЛТИ НА КОЛИТЕ ИМ ОТ ПРЕДИ 1998 ГОД..нека някой от водещите в сутрешните предавания да направи предаване за това , а не за опрощаване на нарушенията им.
ДРЕБИ ТАРИКАТИ....

35

ЕИМ

преди 5 години

Мъничко да разширят и асфалтират банкетите на двупосочните пътища ще помогне за значително намаляне на броя на жертвите по пътищата.

34

Кривондел

преди 5 години

До До 17ти

При натоварването на Околовръстното, дисциплината на *** шофьорЕтЕ и автопарка скорост от 120 км/час е убийствена. Максималната скорост за там не следва да е повече от 90км/час
В крайна сметка - ако не ти харесва и искаш да караш по-бързо - премести се да живееш до Тракия. Това е град.