Снимка: архив, Булфото

460 са отчетените нарушения до момента след пускането на мобилните камери вчера. Това каза комисар Бойко Рановски, директор на Национална дирекция "Пътна полиция", по време на проверка на мобилните системи за контрол, цитиран от Агенция "Фокус”.

"Всички 148 камери, които са в страната вече са на пътя и работят. Съгласно наредба 18 на МРРБ участъците, където ще се извършва проверка могат да бъдат оповестени, както със стационарен знак, така и със преносим", каза Рановски.

По думите му, всички 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери имат приносими знаци. Преди започването на операцията, знака се поставя, камерата се наглася и след това се попълва протокол за място и час, където ще се извършва контролът.

За последния половин час на Околовръстният път до Ботаничесдката градина бяха хванати 15 нарушители като при разрешена скорост 80 км/ч шофьор профуча със 150 км/ч , а друг със 123 км/ч, допълва 24 часа.

Шефът на Пътната полиция Бойко Рановски каза, че всички 148 мобилни камери са разположени на опасни участъци от събота в цялата страна. Тяхното разположение се обявява в интернет.

Нарушителите ще получат електрония си фиш в пощата до месец.
 

Коментари Напиши коментар

49

really

преди 5 години

По думите му, всички 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери имат приносими знаци. прИносими ??? все си мислех че се прЕносими

48

really

преди 5 години

По думите му, всички 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери имат приносими знаци.

47

Анонимен

преди 5 години

ок, да седят с камерата, ама километър по нататък да те спират за актчето, не да чакаш снимка я дойде я не дойде и дали ще я пишат на теб или ще отиде при някой друг....
караш с 110 на околомръсното, хващат те веднага, акт за нужните кинти и човека да усети веднага че е сгрешил. Не след година да дойде снимка на която да се чуди "това къде беше".