Снимка: архив Булфото
fallback

Полицията във Варна издирва още трима души във връзка със заразеното с антракс месо. И тримата са жители на варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи областният управител Стоян Пасев, цитиран от „Нова телевизия”.

Oще по темата
От утре започва ваксинация на всички животни. Мерките се налагат заради заразената с болестта крава в село Млада Гвардия и 53-годишният мъж, който почина от заразата.

В селото днес нито едно животно не бе пуснато на паша. В дворовете обаче продължават да се правят проверки.

„Няма констатирани нито нови заболели животни, нито собственици подават подобна информация”, заяви д-р Даниел Денев от БАБХ-Варна.

Близо 600 селскостопански животни ще бъдат ваксинирани срещу антракс. Карантината обаче ще остане, докато ветеринарите не се уверят, че животните са придобили имунитет срещу заразата.

Ваксинацията започва утре и ще отнеме поне три дни, а самите ваксини са безплатни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

СТОЯН

преди 8 години

Където има ГЕРБ там има чума и краста!

5

наблюдател

преди 8 години

какво сте ревнали нас антракс не ни лови щом издържаме на управления равносилни на чума и холера едновременно антраксчето че го понесем като кихане

4

антивакс

преди 8 години

Как так се ваксинират животните без тяхното съгласие, те са живи същества и те и техните собственици имат право на избор дали да ги ваксинират с тези опасни за здравето ваксини, който са много по-опасни от всякакъв вид антракс и други такива измишльотини на ветеринарната мафия!!! Такова нещо като антракс няма, той е измислица за да си пласират безплатните ваксини и да си правят експерименти с беззащитните крави!!!

fallback