Снимка: архив Булфото
fallback

Ромите в Гърмен са категорични, че няма да напуснат махалата. Не искат общината да им търси и намира алтернативни жилища, защото няма да изоставят бараките си в квартал "Кремиковци", отсече днес ромският лидер Юлиян Герасимов.

"Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, не щем други жилища", категоричен бе той.

Oще по темата

Според него планът на държава и община за извеждане на обитателите на 124-те незаконни постройки няма шанс да се осъществи. Местните жители се чудят защо никой не се е допитал и до тяхното мнение.

"Как може някой да решава нещо за друг и да не потърси мнението му", споделят роми. Те са убедени, че няма как да се намерят домове на 750 души, тъй като в целия регион няма и една свободна къща, в която може да се настанят роми.

Жителите на гетото заподозряха и конспирация с изселването им в други населени места на община Гърмен.

"Махалата ни се намира на хубаво място, на път за архитектурните резервати Ковачевица и Лещен. Вероятно има апетити към терена. Напуснем ли веднъж домовете си, друг ще сложи ръка върху тях", казват те, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Армеец

преди 8 години

Готови сме да помогнем на държавата да си спази закона и разпоредбите за събаряне. Имаме танкове. Да видим неспазващите закона нахални как ще го спрат.

65

преди 8 години

Ами, какво чакате? Трупайте ги щом искат - на куп!

64

БПФ

преди 8 години

"Как може някой да решава нещо за друг и да не потърси мнението му", споделят роми"Интересно къде по света търсят мнението на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, когато се прилага закона? "Съгласен ли си, г-н крадец да не крадеш повече?"Докога ще търпим чудовищното безочие на тия твари?

fallback