Снимка: архив Булфото

ВМРО възразява срещу опитите да бъдат спасени незаконните ромски постройки в община Гърмен. Това става ясно от съобщение до медиите, изпратено от партията.

"Категорично не приемаме твърденията, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) "бил решил" да не бъдат премахвани незаконните цигански постройки в квартал Кремиковци, село Малчево, община Гърмен", пишат националистите.

Още по темата

Воеводите възравяват категорично местната администрация да се съобразява с писмото на съда в Страсбург и да се отлага прилагането на българските закони еднакво за всички граждани.

Според ръководството на партията въпросното писмо има пожелателен характер и няма силата на юридическия термин "присъдено нещо".

"Намираме размислите на анонимни чиновници, изложени в епистоларна форма, за неинформирани и несъотносими към ситуацията в България", коментират от ВМРО.

От партията на Красимир Каракачанов настояват писмото да бъде прието за сведение, а процедурата по премахването на незаконните постройки да бъде довършена. Според тях спирането на премахването на къщите е дискриминация спрямо останалите български граждани.

Чрез своя член в Европейския парламент Ангел Джамбазки ВМРО ще се обърне към Европейската комисия и ЕСПЧ с питане относно дискриминацията по етнически признак над български граждани, чиито имоти, права и законни интереси са нарушени заради съществуването на катуните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase