Снимка: Булфото, ахрив

Две химически тоалетни, барабар с биологичния материал в тях, са изчезнали ненадейно посред бял ден от паркинги на магистрала "Тракия". За нелепата кражба се оплакала фирмата, която ги стопанисва и на която подобно чудо не се случва за първи път.

В петък вечерта тоалетните били почистени по график. Но вчера, някой с наистина неотложна нужда, е решил, че му трябват и ги свил от два различни паркинга на територията на Нова Загора.

"Това е пета открадната кабина в рамките на година и половина. Странно е, че са ги откраднали точно сега, когато трафикът е интензивен и тоалетните са доста използвани", коментира пред Нова телевизия Тенчо Гьоков, търговски директор на фирмата стопанин.

Други две санитарни кабинки са намерени потрошени на паркинга. Ако нарушителят бъде разкрит, той може да си плати със затвор от 1 до 10 години.

Празна кабинката тежи 80 килограма. Но тя е заредена с около 100 литра течност. Затова за кражбата е бил необходим тежкотоварен автомобил, на който да се натовари, та и цяла бригада, които да я вдигнат. Ама, нуждата си е нужда!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase