Снимка: Нова тв

На фона на ежедневните кражби, които се случват всеки ден, един човек изпъкна като добър пример. Той живее в ромската махала в Айтос. Има три големи деца и едва свързва двата края. Работи като гробар и именно на гробищата намерил чанта с пари и мобилен телефон, която била забравена върху паметник.

Било Черешова задушница. 50-годишния мъж случайно видял забравената чанта.

"Погледнах какво има. Имаше лекарства, пари, портфейли. Обадих се на шефката", разказва Любен Йорданов пред Нова телевизия.
 
Той веднага показал намереното на директорката на обредния комплекс. Проверили чантата за документи и така открили собственичката. Оказала се възрастна жена, най-вероятно пенсионерка.
 
"Видях, че има не само телефон, но и цял несесер с жизнено важни  лекарства. Отворих портфейла, видях, че има и пари. Не беше кой знае каква голяма сума,но за една пенсионерка 30-40 лева са много пари. Имаше очила с диоптър", разказва Василка Кръстева, директор на обредния комплекс в Айтос.
 
Двамата набрали един от номерата в забравения мобилен телефон. От другата страна на слушалката била близка на жената. Уговорили се да предаде на жената, че чантата й е открита. Оказало се, че собственичката не живее в Айтос, а била там само да почисти гроба на свой роднина. 
 
"Съпругът ѝ по случайност е бил в Айтос. Намерихме го и му предадохме чантата. Накарахме го да види всичко ли е наред, всичко си беше непокътнато. Той се просълзи, обади се на Любен веднага, благодари му, даже от тази малка сума пари извади 10 лева и каза: "Нека да се почерпи", разказва Василка Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase