9

Анонимен

преди 8 години

Винаги, когато се обърка някоя касиерка и връщам парите и никога не съм крал ... Три пъти са ми връщали протмонето ...последния път имаше около 800лв ... Ако си добър и честен ти се връща...това ми е мисълта... Браво на човека!

8

мда

преди 8 години

До Анонимен 7Така е в обществото на ненормалните, нормалността се приема за ненормална

7

Анонимен

преди 8 години

Намерих веднъж портфейл в мола на Ситняково. Извиках управата. Жената, която дойде и прие протфейла ме изгледа с искрено удивление и каза, че била учудена, че съм го предал.Аз на свой ред се удивих и попитах какво се е очаквало от мен да направя?! А тя - еми нормален човек щеше да го прибере и ако няма пари вътре - да го изхвърли просто....И до сега не разбирам, за толкова ненормални ли се смятат нормалните хора в Бг....

6

Аз

преди 8 години

До доИма и още по-лесен - заместваш съществителното с "той". Ако звучи нормално - значи слагаш пълен определителен член. В случая - няма как да кажеш "но решил да върне парите на той"...Съвсем просто е:)П.С. Днес.бг, оправете си правописа !!!!!

5

до

преди 8 години

Има още по-лесен начин да проверим кой член е правилният. Ако пред съществителното има предлог, който в случая е НА, се употребява краткият член, защото подлогът никога не се употребява с предлог.

4

Хари

преди 8 години

Аз бих му дал всичките тези 30 или 40 лева. Лекарствата, очилата и другите вещи със сигурност струват повече, а и вече са били прежалени. А жестът трябва да бъде поощряван и то не символично. Сега със сигурност ще има хора, които ще му се присмеят, че не е взел всичко. И другия път вероятно доста ще се замисли как да постъпи.

3

Анонимен

преди 8 години

Аз на 3 пъти съм връщал портофейл. Единия път даже лично намерих човека (от квартала) - вътре имаше визитни картички и му се обадих. След няколко дни като го срешнах, даже се обърна - сакън да не вземе да ме поздрави.В останалите 2 случая ги предадох в магазина и в закусвалнята. Дали са стигнали до собствениците - не знам.

2

OddCat

преди 8 години

"...да върне парите на собственикът им" - отговаря на въпроса: На кого да върне парите? или Кому да върне парите? Следователно - има ли пълен член?Как да бъдат грамотни децата, когато журналистите са неграмотни... А редактори нямате ли си?Извод: или сте много неграмотни, или сте от Съединение (там всичко е с пълен член)!

1

художника

преди 8 години

До Анонимен 1Ако тебе те учат тепърва, значи че наистина си непотребен. Не сравнявай всички Българи със себе си, ако въобще си такъв!!!