Починалата Преслава с новороденото си в ръце. Снимка: bTV
fallback

Роднини на починалата в клиника "Д-р Щерев" родилка поискаха да се разбере истината за случая.

29-годишната Преслава Първанова починала на 15 май заради масивна белодробна тромбемболия, твърдят от медицинското заведение. Ден по-рано тя родила секцио. Близките на жената обаче имат съмнения за това, което се е случило.

Oще по темата

"Последно я видяхме вечерта след раждането. Казваше, че се чувства добре, бяха ѝ дали бебето, беше щастлива. Нищо не предвещаваше този трагичен край", коментира пред bTV съпругът ѝ Юлиан Първанов.

Близките на Преслава Първанова не могат да си обяснят как в добро здраве тя е починала.

"Нямаме обяснение и затова искаме истината. Искахме да я вкараме в Съдебна медицина. Не мога да вярвам на болницата, че това е истината, при положение че само преди 14 часа беше добре", добави баща ѝ Димо Ризанов.

Юлиан Първанов уточни, че не обвиняват никого, поискаха обаче извинение от доц. Атанас Щерев, който обясни как 109-килограмовата Преслава Първанова е паднала върху акушерка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

до 333

преди 8 години

не смятам да ти давам отчет за моята бременност и т.н., не ми плащаш ти прегледите, нали? коментарът ми беше породен от явно неинформираните драскачи тук, определящи секциото като лигавщина - не мисля че да избереш по-голямата болка е лигавщина, вероятно има и друга причина една жена да избере секцио.

50

В Русия

преди 8 години

Има апарати каквито се ползват в космонавтика за преодоляване на натоварване при старта и кацане, та тези апарати направо са уникални за трудни и проблемни раждания и почти изцяло изключват прилагане на секцио. В България не ги ли ползват?

49

Анонимен

преди 8 години

Имам спомен как за 5 минути щяха да изтърват една родилка с най-разпространен антибиотик, жената е била алергична. Имам наблюдение в болниците никога не питат за алергия към лекарства. Просто действат по принцип проба-грешка.

fallback