51

до 333

преди 8 години

не смятам да ти давам отчет за моята бременност и т.н., не ми плащаш ти прегледите, нали? коментарът ми беше породен от явно неинформираните драскачи тук, определящи секциото като лигавщина - не мисля че да избереш по-голямата болка е лигавщина, вероятно има и друга причина една жена да избере секцио.

50

В Русия

преди 8 години

Има апарати каквито се ползват в космонавтика за преодоляване на натоварване при старта и кацане, та тези апарати направо са уникални за трудни и проблемни раждания и почти изцяло изключват прилагане на секцио. В България не ги ли ползват?

49

Анонимен

преди 8 години

Имам спомен как за 5 минути щяха да изтърват една родилка с най-разпространен антибиотик, жената е била алергична. Имам наблюдение в болниците никога не питат за алергия към лекарства. Просто действат по принцип проба-грешка.

48

v

преди 8 години

КОЙТО ПРЕМАХНЕ СЕКЦИОТО ДА СИ НАМЕРИ ТРЕТИ ВИД ДА МУ ВЪРШИ ТАЯ РАБОТА! ЖЕНАТА Е СВОБОДНО СЪЩЕСТВО И ТЯ РЕШАВА, КОЕ МОЖЕ ДА ПОНЕСЕ И ДА ЖИВЕЕ С ТОВА. РАЗБРАХТЕ ЛИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МНОГОЗНАЙКОВЦИ?!

47

333

преди 8 години

... И на последно място, ако не са ти били направили спешното секцио, днес близките ти щяха да палят свещи и за теб и за бебето ти! Имай уважение към професията ЛЕКАР! Защото лекар не се става за 2 години! Боляло, порене, глупости, лигавщини!

46

333

преди 8 години

До тая, дето я съсекли по спешност:Уважаема, да беше се информирала малко повече, да беше поискала второ мнение, да беше се погрижила повече за бебето си и за себе си. Ако си имала рискова бременност, защо си предпочела естествено раждане? Природата не поощрява глупостта. Ако си била избрала секцио навреме , със сигурност е нямало да гледаш операцията в будно състояние. А и като не ти понася професията на хирурга, защо гледаш? Защо не си затвори очите? Как очакваш да го извадят това бебе - с поглед ли? Това е медицина! Информирай се от къде идва наименованието ЦЕЗАРОВО СЕЧЕНИЕ. И на последно

45

333

преди 8 години

До 579...нещо си:Аз съм на 32, 158см, 51кг. и не съм раждала. И не бързам още. Възрастта няма общо. Килограмите са друго нещо. А като му дойде времето мога и през година да ги произведа без проблем.

44

ж

преди 8 години

Абе вие злобни женички, защо я обвинявате за секциото бе? Защо не лаете против нормалното от което векове наред се умира до днес? Ами ако беше умряла от нормално? Вие кои сте, че да обиждате хората, за това какво са избрали?Да не става въпрос за бездушни предмети, че да им се налага естествено, в кой век живеем? Нали жените искат права, а как без най-важните им права? Редно ли е да имираме поради непосилна болка, да ни бият упойки в гръбначния стълб, да се раздробяваме живи? Как ще живеем после

43

mariika

преди 8 години

Leka da i prasta na milata Preslava,a na malkata princess i pojelavam mnogo zdrave za da radva miliqsi TATI!!!

42

vivian

преди 8 години

И на мен директно ми предложиха преди време да родя със секцио.Думите на докторката бяха "ако искаш, само кажи, няма проблем". Да, ама проблемът е, че вече бях преживяла една коремна операция и знаех какво значи следоперативна болка и възстановяване. Така че, избрах нормално раждане, а бебенцето излезе точно с три напъна. Бързо и безппроблемно, а само като си представя как ми предлагаха да ме режат, щото за тях е по-лесно. Престъпление е да те увещават за секцио. Секцио само в краен случай!!!

41

АНОНИМНА

преди 8 години

ДО СЕГА НЕ СЪМ ПРОЧЕЛА МНЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИСТ ГИНЕКОЛОГ, АНЕСТЕЗИОЛОГ, КАРДИОЛОГ, КОЙТО Е КОМПЕТЕНТЕН ПО ВЪПРОСА. РАЗЛИЧНИ ЛИЧНОСТТИ ДАВАТ СЪВЕТИ, ПРАВЯТ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ, ОБИЖДАТ ЛЕКАРИТЕ БЕЗ ДОРИ ДА ЗНАЯТ КАК И КАКВО Е СТАНАЛО. ТАКИВА ХОРА НЯМАТ ПРАВО НА МНЕНИЕ ОСОБЕНО ПО ВЪПРОС ПО КОЙТО НЕ СА КОМПЕТЕНТНИ. СЕГА ПАТОАНАТОМИТЕ ИМАТ ДУМАТА ТА ДОРИ И ТРОЙНА И ЧЕТВОРНА ЕКСПЕРТИЗА ДА ИМА..ЖАЛКО ЗА МОМИЧЕТО.38684

40

Анонимен

преди 8 години

Като ви чета коментарите, силно ми се приисква да се усамотя на някой необитаем остров. Ех, мечти, мечти..

39

Анонимен

преди 8 години

До 57965какъв е проблема на 29 да роди първо дете, аз бях на 31. Като има да става белята, става....

38

71

преди 8 години

Родила съм 3 деца по естествен начин и подкрепям тезата, че само когато е наложително трябва да се прилага секцио. Мисля, че младите майки немогат да преценят трезво и се плашат от естественото раждане. Затова трябва да взимат отношение и самите лекари и акушери -като обясняват повече предимствата на нормалното раждане.И раждайте повече деца! Няма по-добро удовлетворение за една жена от това да бъде майка!

37

Анонимен

преди 8 години

Ако не беше правила това секцио можеше да е жива! Забелязал съм че почти всички българки раждат с секцио и си плащат За цига*ките няма секцио и раждането е безплатно

36

Емо

преди 8 години

Винаги ,винаги искайте и второ мнение от независим специалист .Това не е детска градина аз така исках ама те така ми направиха :-)

35

Емо

преди 8 години

Как да родите не е изцяло ваш избор.Както позволява тялото ви и изисква бебето и физиологията ви така ще стане.Ако не искате да слушате лекарите може да подпишете и си носете риска сами. Никой насила няма да ви кара.С проблеми не може да се позволи нормално раждане-ще родите секцио.Ако сте без проблеми ,здрава,съразмерна,с добри показали,без риск за детето ще родите по нормалния начин.Всяко раждане е индивидуално.Няма 2 еднакви раждания

34

2222

преди 8 години

До ЕмоИзбистри си ума и тогава пиши. Нервен си и нищо не разбрах. Аз съм пред дилемата как да родя.

33

бъдеща майка

преди 8 години

Не може да ме убедите, че 45 - 60 мин. могат да се сравнят с 16 часа , каквото и да се случва! Нека да се роди бебето живо и здраво за 60 мин. пък аз да се възстановявам по - бавно. Ще го преживея.

32

Емо

преди 8 години

Всички гинеколози научихте бързо материята.Що не практикувате ми пишете тук Секциото било порене на Агнета :-( ***, половината които идвате за раждане сте свръх-затлъстели.От цигарите алкохола и наркотиците бебетата ви са се изметнали на-обратно в обратни позиции *** ги вади!Останалите в нормални позициие трудно да излезнат понеже масово сте с стеснени тазове крайна форма Ще ви разкъса едно по голямо бебе с опасност и то да се удуши и вие да умрете от кръвозагуба на масата овчици мои :-)