Снимка: Булфото

Тялото и последния - четвърти работник, загинал под срутения хотел край Варна, бе извадено от руините в курортния комплекс в "Слънчев ден" тази сутрин. Цяла нощ продължиха издирвателните работи и разчистването на отломките.
Вечерта и късно снощи бяха открити други двама затрупани под руините на хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" край Варна. Така жертвите на инцидента стават вече три.

Предстои и труповете да бъдат идентифицирани.

Още по темата

Хотелът рухна в сряда вечерта и затрупа четирима работници около 18:00 часа в сряда.

Стефан Ангелов става свидетел на всичко. Оцелява по чудо и разказва, че на бригадата било наредено да режат арматурата от колоните на сградата. Човекът, който ги наел, дори ги успокоил, че ако хотелът започне да пада, ще имат 15 минути време да избягат, съобщи Нова тв. 

Според директора на пожарната във Варна Тихомир Тотев днес до 14:00 часа ще бъде разчистена цялата площадка.

По неофициална информация, за злополуката има и задържан, чието име е Георги Георгиев. Той събирал работници на черно край гарата във Варна.

Началникът на обекта, който е вкарал работниците в хотели и им е разпоредил да дърпат носещите колоните на първия етаж на хотел "Вероника", е задържан, съобщава информационна агенция "Черно море".

Вчера стана ясно още, че разрешението за ремонт на срутения хотел "Вероника" е издадено от община Варна. В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase