Снимка: Булфото

Началникът на обекта, който е вкарал работниците в хотели и им е разпоредил да дърпат носещите колоните на първия етаж на хотел "Вероника", е задържан, съобщава информационна агенция "Черно море".

Още по темата
Мистериозният г-н Георгиев, за когото тази сутрин хора от бригадата разказаха, че е им казал да бутат носещите колони, след което ще имат време да избягат, преди сградата да падне, е задържан в малко населено място на територията на Варненска област. Предстои да бъде разпитан.

2/3 от отломките от сградата вече са вече разринати. Преди броени минути спасителите са извадили тяло от руините на хотела. Жертвата обаче още не е идентифицирана.

Така жертвите при инцидента вече са две, като се издирват още двама работници. Работата по разчистването на руините ще продължи и през нощта.

Общо 23 души и два багера работят на мястото на инцидента. 11 са спасители от Гражданска защита, а 8 са от общината.

По-рано днес стана ясно, че разрешението за ремонт на срутения хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" е издадено от община Варна. То е подписано от главния архитект Виктор Бузев. Разрешението е издадено на „Международен панаир Пловдив“ АД за ремонт, реконструкция, модернизация и основно обновяване на апартаментен хотел "Вероника". В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase