Общ преглед

 

В Кърджали на места снежната покривка надвишава два метра. На изхода на града в посока Хасково се срути покривът на бензиностанция. По чудо няма пострадали, а щетите са само материални. Районът около обекта е отцепен.

Повече от 800 населени места остават без ток. Само в района на Кърджали 300 села са без електрозахранване вече трети ден. Късно снощи токът беше възстановен в Крумовград, Златоград и Момчилград.

 „Подстанцията в Ардино е главната ни цел в момента, защото там нямаме достъп и има авария. Извикали сме екипи от различни части на страната. Достигнем ли мястото, ще отстраним аварията”, заяви пред Dnes.bg зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

По думите на регионалния министър Лиляна Павлова институциите работят в синхрон, но тази нощ всички са имали много работа.

За последното денонощие екипите на пожарната са се отзовали на 160 сигнала за произшествия. По-голямата част от тях са за паднали дървета и провиснали или прекъснати кабели.

Екипи са проправили път за извозването на две родилки от селата Орешица и Орлица в община Кърджали. Шестима са превозени за хемодиализа.

 Аварийните екипи на енергото продължават работа по възстановяване на прекъснатите електропроводи. Снегорини разчистват пътя на екипите до подстанциите по места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар