Снимка: архив, БулФото
fallback

Над 100 автомобила по пътя Лом-Монтана и над 60 автомобила на пътя Монтана-Долни Цибър са блокирани от двуметрови преспи със сняг. Това съобщи кметът на Лом Иво Иванов за „Фокус”.

Oще по темата
Колите са блокирани от 14.00 часа.

Техника на Областно пътно управление и РС „Пожарна безопасност и защита на населението”-Монтана правят опити да пробият снежните преспи и да достигнат до хората.

Според Иво Иванов на места вятърът е ураганен.

„Напрежението сред хората е огромно – повече от 6 часа са на пътя, на тъмно и на студено. Може би до 2-3 часа ще успеем да стигнем до тях. Призовавам хората от региона тази нощ и в следващите дни да не предприемат рискови пътувания”, каза кметът на Лом.

Той посочи, че вече е обявено бедствено положение в община Лом.

На пътя Лом – Монтана е имало бедстващи автобуси с деца, но всички са изведени на топло и безопасно място, като продължава извеждането на хората от останалите леки автомобили по този маршрут, заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Много е тежка пътната обстановка в Северозападна България, особено в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. "Всички третокласни пътища са затворени за движение. Снеговалежът е много силен, придружен е с ураганен вятър”, съобщи той.

По думите му видимостта на пътя е почти нулева. „В момента се опитваме да спрем цялото движение в област Видин, тъй като пътищата към Монтана са затворени. Пътят от Лом към Монтана е затворен поради навявания на големи преспи”, каза Лазаров.

По думите му техниката на АПИ работи постоянно и почиства пътищата, но поради ураганния вятър снегът отново се връща на вече почистения път.

В област Монтана е обявено бедствено положение.

Прекъсване на електрозахранването е довело до временни технически проблеми във функционирането на единния телефон за спешни повиквания 112, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За около час и половина е бил ограничен частично обемът от обаждания, които е можело да се приемат от операторите.

Към момента функционирането на системата е възстановено в пълен обем. За времето, в което е имало технически трудности, всички приети сигнали са били своевременно предадени на компетентните структури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Рехурматорски блок

преди 9 години

Не ви вярвам. Като гледам телевизиите това дето го пишете не е вярно според техните снимки. НА ЕДНО МЯСТО ДАЖЕ ДАДОХА СПРЕНИ КОЛИ,СНЕГА ВАЛИ, А ТЕ ИЗЛЕЗЛИ ОТ КОЛИТЕ ИКАТО ПОДХВАНАЛИ ЕДНО СЕВЕРНЯШКО ХОРО ИГРАЯТ ЛИ ИГРАЯ И СЕ ПРОВИКВАТ;,,ИСКАХТЕ ДЕМУКРАЦИЯ, НА ВИ ДИМУКРАЦИЯ И И И ХУ, ХУ, ХУБАВО СЕ НАДЯНАХМЕ!

63

k

преди 9 години

A SYPERMENITE I SUPERZENITE KOITO NI YPRAVLIAVAT STIAXA DA LOVIAT SNEZINKITE VAV VAZDYXA.BEZBOZNIZI.

62

pet

преди 9 години

*** Попова каза че това е лъжа и няма такова нещо.Управляващите живеят в друга държава.

fallback