Зимата във Враца. Снимка: БулФото

Влаковете, които пристигат и заминават от Централната железопътна гара в София се движат със закъснение поради тежките метеорологични условия, съобщават от БДЖ за "Фокус".

Причината за закъснението на влаковете е, че са замръзнали стрелките на жп линиите.

Поради усложнената метеорологична обстановка в Северозападна България, се спира движението на товарни автомобили над 12 т, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

След потвърждаване, че в участъците няма бедстващи автомобили, третокласната пътна мрежа в Северозападна България ще бъде затворена за движение за всички МПС.

От АПИ препоръчват да не се предприемат пътувания в Северозападна България.

Кризисният щаб, свикан от кмета на Ловеч Минчо Казанджиев, е обявил бедствено положение във всички села на територията на общината, съобщи кметът, цитиран от БТА. Причината е обилният снеговалеж, снегонавяванията и преспите по пътищата към селата.

Най-сериозно е положението в селата Лисец, Баховица, Славяни, Слатина, Владиня и Горан. Затворени са пътищата Горан - Владиня и Деветаки - Брестово.

Движението от Ловеч към част от населените места е затруднено, но няма откъснати села и бедстващи хора, добави Казанджиев. Той каза още, че има закъсали автомобили в преспите, сред които инкасо автомобил в района на село Владиня и автомобил с хранителни продукти в района на село Горан.

Непроходим е пътят към Дома за стари хора "Върбовка" край Ловеч. Там утре сутрин ще бъдат закарани хранителни продукти. Екипи на електроразпределителното дружество продължават да отстраняват авариите в селата Лисец, Слатина, Баховица и Славяни, но са затруднени от силния вятър, който чупи клони и къса жици.

Остава затворен за движение пътят Ловеч - Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase