Снимка: Булфото

След наводненията в последните дни обстановката в Южна България по поречията на реките Тунджа и Марица, чиито нива спадат, постепенно се нормализира, предаде bTV.

Старозагорското село Нова махала обаче все още бедства. Половината къщи са под вода, а 370 души са изведени от домовете си.

Все още не е отменено бедственото положение на територията на общините Раднево, Гълъбово, Мъглиж и Николаево.

Още по темата

Височината на водния стълб в Елхово премина критичните 395 сантиметра преди седмица. Бяха залети улици, дворове, мазета, постройки, ферми, предприятия в индустриалната зона и хиляди декара земеделски земи.

Частично са залети пътищата от Елхово към селата Изгрев и Трънково, затворени са за леки автомобили и са под полицейско наблюдение.

Тежка остава ситуацията в селата Веселиново и Завой. Пострадали са повече от 60 къщи, обществени и производствени сгради. Обстановката в Николаево също постепенно се нормализира. Нивото на водата пада.
 
Продължава дарителската акция на БЧК за събиране на дезинфектанти, бутилирана минерална вода, препарати за лична хигиена и консервирана храна за населението в Николаево. Най-голяма е нуждата от консервирана храна, като за тази цел от областния щаб започнаха разговори с представители на големите хранителни вериги в региона.

В Николаево съвместно с общински служители се изготвят подробни списъци на нуждаещите се хора, за да не се допуска недобросъвестни граждани да получават помощи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase