Снимка: Булфото

Общ преглед
Трагедията в Крушевец, при която загина 11-месечно бебе, е била причинена от граничен полицай. Той е шофирал с 0,63 промила в кръвта, съобщиха за Dnes.bg от полицията в Бургас. Мъжът не е бил на работа и е бил с личния си автомобил. Той е 36-годишният Красимир Стоянов от Приморско.

Както Dnes.bg писа, около 9 часа тази сутрин кола се качи на тротоара в созополското село Крушевец и помете количка с дете. 11-месечното момиченце не е имало никакъв шанс и е загинало на място.

Още по темата
Трагедията станала, докато майката Нонка Кънева била в хранителен магазин в центъра на селото. Тя била оставила количката с бебето си Красимира на тротоара пред магазина. В този момент „Рено Канго“ с бургаска регистрация, пътуващо от Малко Търново за Бургас, се завъртяло на завоя. Колата не успяла да завие, а влязла в насрещното платно и се качила с висока скорост на тротоара, където помела количката с Краси.

„И двете чухме удара. Тя си тръгваше, количката беше на стъклото отвън. "Няма я количката, детето ми отиде", се развика тя и хукна навън“, разказа пред БНР продавачката в магазина.

Отвън играел и 8-годишният брат на Красимира. Той се е разминал на косъм с трагедията и за щастие е невредим. „Съпругата ми е в шок“, каза покрусеният баща Красимир Кънев.

Адвокатът на семейството Пламен Найденов беше категоричен, че нарушението е фрапиращо. „На тротоар с такава скорост, с такова незачитане на правилата, пресичане на линия, навлизане в насрещната лента за движение“, изброи той.

Кметът на Крушевец Иван Иванов обясни, че пътят, който минава през селото, е главен и местните хора отдавна настояват за изкуствени препятствия по него.

„Ще се вземат големи мерки. Предполагам вече никой няма да отказва, както досега се е случвало. Когато правиха пътя, исках да се направят легнали полицаи. Тяхното мнение беше такова - не може на международен път да се сложат легнали полицаи“, спомни си Иванов.

Междувременно Михаил Попов, вуйчо на прегазената преди години на пешеходна пътека в Бургас Валя, обяви в профила си във Фейсбук, че се срамува от хора като Красимир Стоянов. Попов също е граничен полицай и пише: „Срамувам се от този, който дори не искам да наричам с думата „колега“, срамувам се и от вас, колегите, които се опитвате да му помогнете".

Попов е един от създателите на сдружение „Безопасни улици“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар