Снимка: БТА

Жертвите на поредния потоп у нас станаха три. Спасителни екипи откриха тялото на 27-годишен мъж, който е обитавал каравана край село Ново Паничарево, община Приморско. Това съобщиха от МВР. Пред "Фокус" кметът на Приморско разказа, че мъжът е бил пастир и е открит удавен в река Ропотамо. 

Както Dnes.bg писа по-рано бяха открити телата на други две жертви на стихията – 69-годишната Недялка Толева на 21-годишната Камелия Желязкова. Те са загинали, когато колите им са били пометени от вода на пътя между Созопол и Бургас.

В понеделник в Бургас ще е ден на траур. В Приморско днес бе обявено бедствено положение, но по-късно бе отменено.

Още по темата

Над 500 сигнали са постъпилите в оперативния център на пожарната служба в Бургас. Всички те са за извършване на отводнителни, аварийни и спасителни операции.

В следобедните часове екипите на пожарната започнаха да отводняват центъра на Бургас, където има сигнали за наводнени общински и обществени сгради. В рибарско селище Отманли, което е едно от най-пострадалите от водата, са освободени закъсали автомобили и е отводнен участък от пътното плътно.

Предстои закъсалите превозни средства да се изтеглят, за да се нормализира трафика. На територията на областта продължават отводнителни действия в мазета и приземни етажи на жилищни сгради и пътни платна.

Бедствено е положението и в други части на страната. Язовирът в село Странско, община Димитровград е със скъсана стена, съобщиха от полицията. Наводнени са около 20 къщи и са евакуирани хората.

Река Марица повиши нивото си с 2 метра при град Харманли, по течението й в района на градовете Любимец и Свиленград е организирано наблюдение на критичните участъци. До момента са получени близо 100 сигнала за наводнени къщи в Димитровград, Харманли и други по-малки селища. Продължава да е затворен главен път Е80, както и основният път между Стара Загора и Димитровград.

В област Стара Загора е обявено бедствено положение в общините Опан, Гълъбово и Раднево. Евакуирани са над 30 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase