Проливните дъждове в Бургас взеха втора жертва. Издирваното момиче е намерено удавено, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата

По-рано бе намерена мъртва жена в автомобил в местността Ченгене край Бургас, като се предполага, че автомобилът е бил залят от приливна вълна.

Десетки пожарникари и доброволци издирват малко дете, което се предполага, че е на загиналата. Има сигнали и за други изчезнали хора в общината.

"Положението в Бургас е зле. За последните 11 часа са паднали 200 литра на квадратен метър. Два от кварталите „Победа" и „Акациите" са във вода. Има доста наводнени къщи", разясни кметът на Бургас Димитър Николов пред Фокус.

Едната жертва се казва Недялка Русева на 69 години,а другата е Камелия Желязкова на 21 години. И двете са от Бургас, обяви Йордан Бакалов на извънредния брифинг.

В момента психолози разговарят с родителите на младото момиче, за да преодолеят шока.

Министър Бакалов съобщи, че в момента хеликоптер на МВР извърша полет над рибарското селище Ченгене скеле с цел да бъде направена оценка на щетите.

50 лодки са отнесени в морето, част от тях не могат да бъдат възстановени, пропаднала е една къща, 85 къщи на рибари са наводнени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase