fallback

Общ преглед

Хората в Добри дол ловят риби в дворовете си, а патици плуват в залетите градини. Пътната инфраструктура е разрушена. Това се вижда в селото няколко часа след като язовир Добри дол преля и заля къщите.

Приливната вълна удари селото през нощта. Тя е била висока близо един метър и е наводнила къщи и дворове, удавила е домашни животни. Евакуирани бяха повече от 20 човека в селото.

Oще по темата
Причина за наводнението са падналите за кратко време 108 литра дъжд на квадратен метър.

Водите от язовира са унищожили стотици декари земеделски площи. Съборени са селскотопански постройки и огради. Унищожени са посевите в селото. Има и удавени животни. Екипи на пожарната отводняват засегнатите имоти.

Комисия от община Първомай описва щетите. Кметът на града Ангел Папазов съобщи, че ще поиска помощ от държавата, за да се справи с бедствието.

Силните дъждове в последните часове предизвикаха наводнения в различни части на страната. Бедствено положение е обявено в Берковица. В дуловското село  Долец са заплашени от двуметрова вълна. Наводнения има и край Бургас, където туристи бяха блокирани на остров Света Анастасия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Иво

преди 10 години

До ЧУХАма ти Ореха ли хвалиш,най много да отнесеш някоя плюнка.

11

ЧУХ

преди 10 години

ПО НОВА ТВ КАЗАХА , ЧЕ НАВОДНЕНИЯТА СА ПРИЧИНЕНИ ОТ ПОРОИТЕ , А НЕ ОТ ОРЕШАРСКИ! ГОСПОДИ, НАЙ-ПОСЛЕ - НАВЯРНО *** ОТ БАНКЯ ВЕЧЕ Е УСПЯЛ ДА ПРЕВЗЕМЕ БЪЛГАРИЯ!

10

Анонимен

преди 10 години

До анархо- демократичен 2Вярно е , но и друго е вярно, че същият този народ, пак ще си хвърля *** в реките и деретата и пак ще си гласува за БСП-то и ДПС-то!После пак ще реве !

fallback