Общ преглед

Хората в Добри дол ловят риби в дворовете си, а патици плуват в залетите градини. Пътната инфраструктура е разрушена. Това се вижда в селото няколко часа след като язовир Добри дол преля и заля къщите.

Приливната вълна удари селото през нощта. Тя е била висока близо един метър и е наводнила къщи и дворове, удавила е домашни животни. Евакуирани бяха повече от 20 човека в селото.

Още по темата
Причина за наводнението са падналите за кратко време 108 литра дъжд на квадратен метър.

Водите от язовира са унищожили стотици декари земеделски площи. Съборени са селскотопански постройки и огради. Унищожени са посевите в селото. Има и удавени животни. Екипи на пожарната отводняват засегнатите имоти.

Комисия от община Първомай описва щетите. Кметът на града Ангел Папазов съобщи, че ще поиска помощ от държавата, за да се справи с бедствието.

Силните дъждове в последните часове предизвикаха наводнения в различни части на страната. Бедствено положение е обявено в Берковица. В дуловското село  Долец са заплашени от двуметрова вълна. Наводнения има и край Бургас, където туристи бяха блокирани на остров Света Анастасия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар