Снимка: Dnes.bg
fallback

Шофьор загина на място, след като товарен влак блъсна автомобил на железопътен прелез в района на карловското село Дъбене. Тежкият инцидент е станал тази сутрин около 8,20 часа, съобщават от БДЖ.

Автомобилът е преминал нерегламентирано през прелеза, въпреки че е била редовно задействана автоматична прелезна сигнализация за наближаващ влак. Тогава го е блъснал товарен влак на „Българска железопътна компания”, който е преминавал в района на спирка Дъбене.

Самоличността на загиналия се установява.

Инцидентът временно прекъсна движението на влаковете между Карлово и Баня. То ще бъде възстановено, когато  приключи работата на следствените органи. 

"Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще осигури превоз с автобуси на пътниците от влаковете, които преминават през този участък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Играча

преди 9 години

Добре де, тези бариери се пускат Х време преди влака да мине. Това време се определя от нещо, не е от Господ. Следователно може да се настрои. Кой, питам аз, кой инженер го сложи да е толкова много минути преди влака? Имам допир до БДЖ, и казвам за тези които нямат, за да знаят - всички началници и шефове (най вече в София, но и по другите гари депа и т.н.) нищо не разбират, ама грам. Това са връзкари гадни мазни, които въобще ни нямат представа какво правят техните подчинени!!! Комунисти мръсни

12

ПОр

преди 9 години

Дори и бариерите да се спускат 10 мин. преди влака, това не е основание да не се съобразиш с тях. Всеки реагира, сякаш бизнесът му за милиони долари ще се срине всеки момент и трябва да бърза като за последно. Нормалният човек няма основание да не спазва правилата. В противен случай никой не му е виновен, че тези над него също не ги спазват. Просто мащабът е различен.

11

mamitko

преди 9 години

Жалко за човека, дано машинистите и жп трасето да са наред.

fallback