Снимка: БТА

В засегнатите от наводнението райони в Добрич има загинали животни, които вече са събрани и изнесени с камиони. Предстои булевард "Русия", улиците "Копривщица" и "Индже войвода" да бъдат почистени и дезинфекцирани, съобщават от кметската управа.

Още по темата

Бедственото положение в града остава, тъй като водата, която влиза в града от близкото село Плачи дол, все още трудно се оттича. Това пречи на общото понижение на потока в северната част на Добрич. Около 40 екипа от пожарникари продължават да отводняват жилищни сгради и диагностично-консултативния център-II. Предприемат се действия за настаняване на пострадали хора в свободни общински жилища, посочват от администрацията.

Около 700 абонати в града все още са без ток, тъй като три трафопоста продължават да се отводняват. Районът около автогарата се почиства от натрупаните земни маси и призори ще бъде измит, информират от кметската управа.

Вече е пусната в действие калова станция "Дунав", което е позволило да бъде отпушена канализацията по булевард "Русия. Екип от "ВиК"-Силистра помага при отводняване на сондажите и помпените станции "Стрелбище" и "Приморци". Очаква се тази вечер да бъде възстановено водоподаването по високите етажи на жилищните блокове в града.

До утре вечерта ще бъде отводнена и помпената станция "Алмалии", но ще има прекъсване на водоподаването, докато се пуснат и други сондажи, които са затлачени, съобщава БТА. От Регионалната здравна инспекция отново напомнят да се пие бутилирана вода, а използваната от чешмите за битови нужди да се преварява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase