Снимка: архив, БТА
fallback

"За една година по "Дунав мост" 2 са преминали близо 500 000 автомобила". Това каза днес при посещението си на моста "Нова Европа" при Видин-Калафат председателят на Народното събрание Михаил Миков.

"Това уникално съоръжение, което открихме точно преди една година, работи успешно и по него всекидневно преминават повече от 1000 моторни превозни средства. На практика за една година по моста са преминали с 30 на сто повече автомобили от прогнозните резултати", каза Миков.

Председателят на Народното събрание съобщи, че до един месец ще започне работата по изграждането на пътя с. Салаш - Ново корито, Сърбия, където ще бъде изграден новият ГКПП със Сърбия.

По-късно днес Михаил Миков ще направи първа копка в с. Раковица по проект за рехабилитация на водопроводната мрежа. Проектът се финансира по инвестиционната програма на правителството и е на стойност над 529 000 лева.

Селото е единственото във Видинска област, което е на воден режим през лятото, и ремонт на водопроводната мрежа не е правен от 60 години, уточняват от пресслужбата на областната администрация.

В петък вечерта Михаил Миков даде начало на осъществяването на още четири проекта, финансирани от инвестиционната програма на правителството, в община Чупрене, на стойност 709 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Доктор Сър Пичук

преди 9 години

Абсурдно е да се харчат милиони държавни пари за инфраструктура на община, в която живеят едва 2-3 хил. човека, повечето пенсионери. След 10-15 години, когато Чупрене се обезлюди кой ще ползва тази инфраструктура?

9

Анонимен

преди 9 години

Миков,нещо ми се чини, че ти се е вдигнала кръвтга в алкохола и си изгубил връзка с главния мозък!

8

политолог

преди 9 години

Драги сънародници, хайде да погледнем сегашната ситуация от друг ъгъл, без политика. Без да коментираме какво е било и какво ще бъде а само в момента какво е . Спрени еврофондове, Наказателна процедура срещу България заради Южен поток, Понижаване на кредитния рейтинг на Държавата, ежедневни тежки престъпления с убийства и грабежи, никаква справедливост от т.н. съдебна система, прокуратурата и лично Цацаров изпълнява политически поръчки на БСП и ДПС и още много негативи в нашата страна. Е при това положение трябва ли да ни управляват БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ?????????

fallback