Адвокат Марин Марковски. Снимка, архив Булфото

На местопрестъплението в Плевен, където беше убит 19-годишният Мишел, е имало петима души – три момичета, още две момчета и самият обвиняем. Това каза пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски, който ще защитава 17-годишния Мирослав, обвинен за престъплението.

Трагичният инцидент стана в събота, когато 17-годишен тийнейджър наръга смъртоносно в сърцето свой познат след скандал. Според предварителната версия, по която се работи от разследването, младежите били в две компании, които се срещнали на 29 март в района на ж.к. "Дружба" и между тях възникнал конфликт "кой откъде да мине". Окръжната прокуратура в Плевен повдигна обвинение на 17-годишния Мирослав за умишлено убийство. Днес се гледа мярката му за неотклонение.

Още по темата
Приятели на Мишел от Плевен твърдят, че за убийството му е виновен не само Мирослав, а и хората, които са били с него по време на спречкването. Според тях нападателят не е бил сам, а в компанията е имало още три момчета и две момичета, които са били пияни и също са участвали в побоя. Убитият преди няколко дни 19-годишен младеж от Плевен е бил пребит преди фаталния удар с нож. По думи на негови приятели падналият на земята Мишел бил ритан, имал счупен нос и избити зъби.

Те разказаха, че до фаталния сблъсък се стигнало след кратка размяна на реплики между Мирослав и Мишел. Приятелите му споделят, че двамата не са общували преди това.

„Мишел имаше мечти, искаше да си купи кошери и да работи усърдно“, каза пред камерите на Нова телевизия един от приятелите му. Всички познати на 19-годишния младеж искат справедлива присъда за убиеца.

Марковски заяви, че по делото ще има съдебно-медицински експертизи, изземат се веществени доказателства. "Момчетата, които естествено скърбят за приятеля си и са гневни, не знаят картината на събитието. Това е важно, когато става въпрос за убийство", каза Марковски.

Обвинението е за умишлено убийство и наказанието с оглед на непълнолетието на извършителя е от 2 до 8 години лишаване от свобода, отбеляза Марковски. По думите му детайлите на престъплението още не са известни. Много важно е всички, които са били на местопрестъплението, да бъдат разпитани и показанията им да очертаят картината, да се разбере дали Мирослав е нанесъл удара, коментира защитникът.

По негови думи все още не се знаят детайлите от престъплението, не е намерена кръв по ножа, трябва да се установи, че наистина Мирослав е нанесъл удара. Мирослав се страхува от отмъщение, призна адвокатът.

„Тъжно е, защото живеем в България и се занимаваме с вампирски истории“, допълни Марковски.

На въпрос откъде майката на Мирослав има пари да си позволи неговите услуги, Марковски заяви, че не пита клиентите си откъде са средствата им.

„С една дума – децата трябва да ходят на църква и ще намалим престъпленията“, препоръча адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase