Снимка: архив Булфото

Окръжната прокуратура в Плевен повдигна обвинение на 17-годишния ученик за умишлено убийство на 19-годишния младеж от същия град, съобщи говорителят на институцията прокурор Рени Кирилова, цитирана от БТА.

Трагичният инцидентът стана в събота, при който 17-годишният тийнейджър наръга смъртоносно в сърцето свой познат след скандал.

Според предварителната версия, по която се работи от разследването, младежите били в две компании, които се срещнали на 29 март в района на ж.к. "Дружба" и между тях възникнал конфликт "кой откъде да мине".

Още по темата
При скандала извършителят нанесъл с джобното си ножче четири удара на жертвата - младеж от другата компания, три по ръцете и един смъртоносен – в областта на сърцето, поясни Кирилова. Извършителят е дал обяснение в качеството си на обвиняем.

17-годишният извършител е задържан в дома си след убийството. Двамата с жертвата се познавали, но не били приятели, според първоначалните данни.

Тъй като извършителят е непълнолетен, наказанието ще бъде редуцирано, ако той бъде признат за виновен - от две до осем години "лишаване от свобода", уточни Кирилова.

Утре предстои прокуратурата да поиска от съда да наложи на обвиняемия постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е ученик в плевенско училище и не е осъждан, уточниха от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase