СОУ "Максим Райкович" в Лясковец. Снимка: soumr.hit.bg
fallback

Общо шест заплашителни писма е отправил стрелецът от Лясковец Петко Савов към директора на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров заради раздразнението си от шума, който идвал от играещите деца в двора на школото.

Oще по темата
В тях стрелецът, който сутринта застреля един спецполицай и рани трима негови колеги, твърдял, че ще се саморазправя лично с директора и с хората, които работят в училището.

Такива писма започнали да се получават отпреди четири месеца. В едно от тях той е написал, че е ловджия и е намекнал, че "сам ще вземе нещата в свои ръце". Ученици пък сигнализирали директора, че са виждали Савов да се разхожда с оръжие край училището.

Едва на 6 март тази година директорът на училището е изпратил сигнала заради заплашителните писма до РПУ Горна Оряховица.

По думите на Кожухаров през последните две седмици патрулни полицейски коли обхождали училището.

На въпрос защо се е забавил толкова с подаването на сигнала, Николай Кожухаров отговори: "Защото ми се стори, че първите писма бяха по-безобидни".

Директорът на училището допълни, че е получил сигнала за днешната стрелба в 6.15 тази сутрин от параджията в школото.

Районът около училището продължава да е изолиран. Продължават и преговорите на психолозите със стрелеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

???

преди 10 години

На мен ми се струва, че човека е бил прав за шума, но никой не му е обърнал внимание и така с години. Пита се в задачата какво ниов на шума е допусимо и дали край това училище шума е бил над допустимите норми?Всеки, който има оръжие би стрелял среу непознати нахлули в дома му през нощта.

16

ГЮРО МИХАЙЛОВ 1

преди 10 години

"Предвижда се психиатриите да се финансират по клинични пътеки, което според нас е недопустимо. Тези пациенти, които имат психични заболявания, обикновено са хора с ТЕЛК решения, хронично болни, не са обхванати от социалната система, за тях никой не се грижи", поясни Десислава Атанасова. Народният представител от редиците на ГЕРБ призова "Таня Андреева да влезе във функцията си на здравен министър". А ти къде беше, като се правеше на министърче, а, кифло? Нали вие ни докарахте да психясаме? Пол

15

Някой си

преди 10 години

СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ СЕГА ЩЕ ИЗКАРАТ ДИРЕКТОРА ВИНОВЕН! ЧУДНО МИ Е КАК ДАВАТ РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ НА ХОРА С ЯВНИ ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ!?

fallback