СОУ "Максим Райкович" в Лясковец. Снимка: soumr.hit.bg

Неучебен ден е обявен днес в СОУ "Максим Райкович" в Лясковец, което се намира срещу дома на психично болния мъж, който се барикадира в дома си и рано тази сутрин стреля с ловна пушка, уби полицай и рани негови колеги.

Всички ученици са върнати по домовете им, а сградата на школото е празна поради съображения за сигурност, обяви пред БНР директорът на училището Николай Кожухаров.

Още по темата
Той обяви, че от февруари насам периодично е подавал сигнали към полицията за заплахи, отправяни към него и към учениците от страна на стрелеца Петко Савов.

Мъжът му заявявал, че децата вдигат много шум, пречат му и ще се саморазправи с тях, даже бил казал на директора, че нещата ще завършат зле.

Освен че лепил предупредителни плакати, директорът на училището дори забранил на децата да ходят по улицата пред къщата на Савов.

Кожухаров уведомявал и полицията за тези заплахи, тъй като дворът на училището е в съседство с дома на стрелеца. Последният сигнал до униформените бил на 20 февруари.

След това патрулни коли са минавали от там, проверявали са.

"Не мога да кажа, че не са се отзовали", каза Николай Кожухаров, цитиран от "Фокус".

По думите му стрелецът Петко Савов живее сам с майка си и не работи нищо, въпреки че преди години е бил известен бизнесмен в града.

На въпрос дали е психично болен, директорът каза: "Чувал съм, не знам да е бил освидетелстван".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase