Детската градина. Снимка: БТА

Директорката на детска градина „Слънце“ в Асеновград подаде оставка. Това се случи, след като преди два дни 127 деца от градината пиха прясно мляко, съдържащо отрова за мишки.

Дисциплинарни наказания ще има и за персонала в детското заведение, защото са били наясно, че сервират закуска със сини частици.

Още по темата
„Това, което ме обезкои, е, че готвачката е знаела, че има проблем с млякото, в него са плавали частици, имало е променен цвят и освен това е направила всичко възможно да заличи следите, като е изхвърлила млякото”, заяви пред Dnes.bg кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Проверката на общината в детската градина е приключила и този следобед той е приел оставката на директорката.

„Има противоречия и при показанията на медицинската сестра, но се вижда, че тя не е проверила млякото, преди да бъде сервирано на децата”, каза още Караиванов. 

Резултатите показват, че има технологични нарушения при постъпването, съхраняването и раздаването на храната, както и занижен контрол от страна на ръководството.

„Завеждащата административна служба не си е изпълнявала задълженията и ги е предоставяла на други лица от персонала”, става ясно още от общинската проверка.

Директорът на градината Лидия Захариева ще бъде освободена от поста си официално на 19 март, когато е заседанието на местния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase