Персоналът на детската градина. Снимка: slance.asenovgrad-bg.com

Лидия Захариева, директор на детската градина в Асеновград, където вчера деца от забавачката пиха мляко със синкав цвят, обяви, че е готова да подаде оставка, ако се докаже, че носи вина за случая.

"Стига проверяващите институции да докажат чия е вината, дори и те да не докажат, аз като ръководител имам правото по Кодекса на труда да наложа съответните наказания на персонала. Категорична съм, че няма да оставя така нещата, дори с цената аз самата да прекратя работа", обяви тя пред bTV.

По думите й млякото е доставено от външна фирма, а в детската градина то само се вари и се разсипва в съдове за всички групи. Детски учител забелязал синкавия цвят и веднага сигнализира директорката.

Още по темата
"Не мога да кажа по какъв начин е попаднала отровата вътре", заключи Захариева.

На свой ред представител на Агенцията по храните обясни, че всеки месец се правят проверки на кухненските блокове из забавачките в региона.

Днес сутринта също е имало проверка, която не е открила никакви нарушения – хигиената в кухнята на детска градина "Слънце" е била на необходимото ниво.

Къде и как обаче е попаднало кубчето отрова за гризачи в казана с мляко, тепърва ще се установява. Със случая се занимават полицията и прокуратурата, както и местните власти.

Засега е ясно, че нито едно от децата, пили вчера от млякото, не е потърсило лекарска помощ през изминалата нощ.

Още вчера на всичките 127 деца в забавачката е даден превантивно активен въглен.

Родител на едно от децата разказа, че вече не се притеснява, тъй като вярва на персонала и на директорката. Освен това детето му се чувства добре и днес е на градина.

По думите му това не е инцидент, а грешка при работата с продуктите.

"Има си специалисти, които ще кажат какво точно е станало, за мен проблем като цяло няма", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase