Снимка: БТА

Отрицателни са резултатите от кръвните проби на децата от асеновградската детска градина "Слънце", които бяха изследвани дали са погълнали отрова за мишки, съобщи кметът на града Емил Караиванов, цитиран от БНР.

127 деца от асеновградската градина "Слънце" бяха през целия ден под лекарско наблюдение и профилактично им е бил даден активен въглен заради опасения, че са погълнали с прясното мляко за закуска отрова за мишки. 

При нито едно от децата не са се проявили до момента  признаци на отравяне.  Всички те вече са по домовете си.

По случая районната прокуратура в Асеновград е образувала досъдебно производство.

От своя страна директорът на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив Иван Шиков подчерта , че по разпореждане на прокуратурата е иззето цялото количество мляко, за което се предполага , че е заразено, както и това, което се е намирало в склада.  Инспектори са извършили и проверка  във фирмата производител и доставчик на млякото, която установява, че технологията на производството на млякото по никакъв начин не позволява да се стигне до такова замърсяване.

Иван Шиков допълни, че  е разпоредил почистване и дезинфекция на целия кухненски блок.

Както Dnes.bg писа, персоналът в детската градина алармира тази сутрин за син цвят на прясното мляко, което е доставено в градината. Децата са консумирали продукта на закуска, а персоналът е забелязал оттенъка на дъното на съда. По предварителна информация на дъното на съда е било открито синьо кубче с отрова за мишки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase