Ивелина Гецова. Снимка: ГЕРБ
fallback

Кметицата на Лясковец Ивелина Гецова изрази удовлетворението си, че операцията по неутрализирането на стрелеца Петко Савов, който застреля един полицай и рани други трима, е приключила.

"Обстановката в Лясковец се нормализира. Органите на полицията се оттеглят. Очакваме органите на реда и прокуратурата да приключат с работата си, за да можем да задействаме процедурата по отношение на хората, които бяха заложници в кооперацията. Имам информация, че са осигурени психолози за работа с тях", каза тя пред "Фокус".

Гецова посочи, че по непотвърдена информация стрелецът е в тежко състояние и е настанен в болницата във Велико Търново.

Oще по темата
"Сутринта районът около къщата му беше отцепен, гражданите бяха евакуирани, изведени от мястото на събитието", допълни тя. Кметицата разказа още, че по време на спецакцията възрастната майка на Савов, с която той е живеел в кооперацията, е била изведена от дома им.

Ивелина Гецова посочи, че с нейна заповед днешния ден е обявен за неучебен в СОУ "Максим Райкович", което е на метри от дома на стрелеца.

Всъщност именно шума на децата на училищния двор е провокирало Петко Савов нееднократно да заплашва директора на школото и ученици, че ще се саморазправя с тях, ако детската глъч не секне.

"С моя заповед обявихме деня за неучебен, съгласувахме го и с Регионалния инспекторат по образование. Ако в понеделник нямаме категорична сигурност за провеждането на нормален учебен ден, може да се помисли за още един неприсъствен", уточни тя.

По думите й учениците от училището нямат нуждата от консултации с психолози, защото почти нищо не са разбрали за инцидента освен от информацията по медиите.

"С действията на служителите на МВР беше подсигурена сигурността на жителите на град Лясковец", каза още Ивелина Гецова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

2012 година

преди 10 години

Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!

27

tiktak

преди 10 години

Манипулатори - жената нито е казала че си е отдъхнала нито думите "Свърши се" но колко му е да я обвиняват в бездушие !

26

gadni.turci

преди 10 години

за какво да се харчат излишни пари за психотестове и болници и прокуратури,,направо да го разстрелят убиеца и да се приключи без да се харчат парите на народа , Хиляди левове ще отидат по този случай а с тези пари може да се построи една градска тоалетна в Перник например .

fallback