Архив: Булфото

Протест се проведе в Гоце Делчев заради инцидента с прегазената жена в града. Ученици от цялата община блокираха района на автогарата заради претъпкани автобуси, в които са принудени да пътуват, предаде Нова телевизия.

29-годишна жена падна от автобус по време на движение вчера и едната гума премаза краката й. Снощи тя беше оперирана по спешност в "Пирогов'.

Стотици ученици се обявиха днес в подкрепа на жената и поискаха да пътуват нормално в междуградските автобуси. Децата разказаха, че най-претъпкани са автобусите сутрин рано, когато отиват на училище, и вечер късно, когато се прибират.

Още по темата
При протестиращите е пристигнал и собственикът на автобусната фирма, който обещал да подсигури повече автобуси по линията и да поеме разноските по лечението на Гергана.

"Не става  - 30 места автобус да има, вътре сто и няколко човека. Просто е препълнено, просто е ужасно”, каза ученичката Митиха.

„Правостоящите са много повече от седящите и вратите се отварят постоянно. Страхувам се. Тръгвам с мисълта, че нещо може да се случи”, сподели Емил, също ученик.

Собственикът на транспортната фирма Илия Петков заяви, че такъв проблем може да се появи и по време на движение. "Независимо от всичко, аз съм заявил, че разходите по лечението ще ги поема”, потвърди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase