Снимка: архив, Булфото

Очаква се днес и утре от столицата да излизат по около 500 автомобила на минута. Около 300 хиляди души ще напуснат София, сочат сметките на МВР.

"Пътна полиция" твърди, че е създала необходимата организация и трафикът ще бъде контролиран по всички основни направления.

"Колите започват да се изнасят още от този следобед, но пикът ще е утре", коментира пред Нова тв главен инспектор Валери Митов от "Пътна Полиция".

Още по темата
Затова станалите вече традиционни зелени вълни на регулировчиците по столичните булеварди "Ситняково", "Ботевградско" и Цариградско шосе, "Борис Трети" към Околовръстното и сега ще бъдат част от облекчаването на трафика.

"Ще има допълнителни патрули и на всички уязвими места и натоварени направления в страната, сериозен трафик ще има на Капитан Андреево, Кулата, Свиленград и в посока Варна и Бургас. От Агенция "Пътна инфраструктура” са ни уверили, че ще вземат мерки да не се получават километрични задръствания", допълни той.

От АПИ вече казаха "Не" на ТИР-овете по време на голямото пътуване. Тази събота, както и на 1-ви януари тежкотоварните автомобили над 10 тона няма да могат да се движат между Мездра и  Кулата; Русе – Велико Търново и Пловдив – Свиленград и Варна - Бургас.

Ограничението важи за времето от 16:00 до 20:00 часа. Целта е да се осигури по-голяма безопасност на движението.

От дни полицейските инспектори проверяват и увеселителните заведения (ресторанти, дискотеки, клубове, игрални зали и др.), в които обичайно се събират много хора за Коледа и Нова година.

Целта е да се гарантира сигурността, реда и да не бъдат допуснати инциденти по време на предстоящите празници.

На управителите на проверените обекти са предадени разпоредителни протоколи за спазване на работното време, режима на присъствие на малолетни и непълнолетни в заведенията, за недопускане на разпространението и употребата на наркотични и упойващи вещества, недопускане на посетители с оръжие и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase