Снимка: cifrovizacia.bg
fallback

393 малки села от общо 5289 селища в страната нямат цифрова ефирна телевизия в момента, съобщават от транспортното  министерство, като се позовават на фирмата, изградила мрежата от ефирни телевизионни и радиопредаватели - "НУРТС България".

Oще по темата
В тези райони живеят около 100 хиляди души, но от министерството твърдят, че нямат данни дали те не приемат програми по алтернативен начин - чрез сателит или кабел.

От МТИТС са категорични обаче, че селищата с население над 2000 души имат значително по-добро покритие с цифров ефирен сигнал отколкото преди 30 септември.

"Програмите на БНТ и Нова телевизия например, стигат до много повече хора, отколкото преди", твръдят от ведомството.

Минстерството чака и становището от Комисията за регулиране на съобщенията, за да бъдат предложени мерки за осигуряване на достъп до цифрова телевизия на хората от селата, които в момента нямат тв сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

един човек

преди 10 години

В селото на баба ми и дядо ми няма сигнал, а за тях единственото удовлстиве е телевизията...и сега какво..

28

@#$%

преди 10 години

Поспестили са някой друг предавател, тук-таме някое ретрансларорче, после някой прибрал паричките уж, че всичко е инсталирано и така.. по нашенски:)

27

ЗДРАВКОВ

преди 10 години

До 11: ТО Е ЯСНО ЗАЩО Е ТАЗИ ГЕРБЕРСКА ДАЛАВЕРА -ЗА ДА СИ ПЛАСИРАТ ГЕРБЕРСКИТЕ ФИРМИ ОНИЯ МАШИНКИ ,ДЕТО СА КАТО СЕДЕСАРСКИТЕ СМЕТАЧНИ МАШИНКИ ! ХА-ХА ,ЗНАЕМ ВЕЧЕ ВСЯКА ДАЛАВЕРА,АМА НЯМА ВСЕ ОЩЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ В ЗАТВОРА ! САМО ЦЕЦКО / А СЕГА И ПИЛОТА БОКО БЕЗХАБЕРНИКА / ЩЕ БЪДАТ В ПРОКУРАТУРАТА !

fallback