Снимка: БТА
fallback

Над 7 млн. българи имат достъп до цифровизираните канали, твърдят от "НУРТС Диджитъл" и "Фърст Диджитъл", компаниите, изградили двата мултиплекса, разпръскващи сигналите в страната.

В мрежата на "Фърст Диджитъл", която осигурява покритие на 96.2% от населението на страната, се разпространяват седем телевизионни програми, включително националните телевизии – БНТ1, БНТ2, bTV, Нова телевизия, Diema, TV7 и News7.

Oще по темата
От "НУРТС Диджитъл" пък са изградени две мрежи, осигуряващи покритие на над 85 на сто от населението на страната, чрез тях се разпространява програмата на Bulgaria On Air.

При общ брой от 5289 населени места в България е осигурено покритие, както следва - за 3538 населени места - над 90 на сто покритие по население, за 1009 населени места - от 30 до 90 на сто покритие, за 225 населени места е осигурено от 10 до 30 на сто покритие по население, а за 124 населени места цифровият сигнал достига до не повече от 10% от населението.

От статистиката им става ясно, че общо 393 населени места остават без покритие на цифров сигнал.

От тях 337 населени места са с население под 200 души. На база на тези данни без покритие с цифрова ефирна
телевизия остават около 279 836 българи, от които ефирна телевизия гледат около 100 000.

Едно от селата, които нямат цифров сигнал, е разположеното на река Дунав село Флорентин.

То попада в 5-те процента населени места у нас, за които не може да се осигури цифрово покритие, пише БТА.

Макар в селото 39 души да са получили безплатни декодери, напрактика хората не могат да ги ползват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

hdUSHdwg5235erd

преди 10 години

До Трудовакъ,Това за Турция не е вярно, всъщност там на половината територия няма ефирно покритие и хората ползват сателитни чинии.Това че по българската граница в близост до Турция има турска ефирна телевизия се дължи единствено на липсата на планини които да спират сигнала, който си минава над морето спокойно. Тия 150% си си ги извадил от зад****, тъй че стига лъга хората.

28

Видинчанин

преди 10 години

Проблемът не е само във Флорентин.Сигнал няма и на други места.Явно дотук беше с ефирната телевизия.Но нека не забравяме коя партия ни остави без телевизия-БСП.Уважаеми сънародници,моля ви изтрезнейте и не гласувайте никога повече за БСП.Може би само един ден за размисъл преди изборите не стига.Може би трябва да има седмица за размисъл преди изборите!ако друг има някаква друга идея нека каже,но БСП вече направи прекалено много поразии!

27

666

преди 10 години

Какво означава "не може да се осигури цифрово покритие"?! Аз, макар и на любителско ниво, се занимавам с антени и от опит мога да кажа, че антена не съм сложил там където не съм се покатерил или където не съм искал да сложа. Номера тук е в изпълняването на плана на няколко етапа защото на всеки е ясно, че изпълняването на всеки един етап е свързан с много процедури и конкурси, които от своя страна са свързани с печалба на разни лица на разни средства ;)

fallback