Снимка: Летище Варна
fallback

Летище Варна посрещна днес своя едномилионен пътник за 2013 година. Неговото име е Евгений Бескоровайни. Той кацна с полет на авиокомпания Smartlynx от латвийската столица Рига заедно с цялото си семейство.

Бескоровайни ще отседне в курортен комплекс „Златни пясъци“.

Вече няколко пъти е идвал в България и всеки път се връща с голяма радост, като намира Варна за все по-хубава. Много ми хареса новият пътнически терминал на летището, каза още гостът.

Милионният пътник на летище Варна за 2013 беше посрещнат още при кацането на самолета от директора на летище Варна Димитър Костадинов и заместника му Пламен Христов.

Над 7500 туристи от Латвия са обслужени на летище Варна от началото на годината до сега.

В сравнение с миналата година техният брой е двойно повече.

Авиокомпания Smartlynx, с която днес кацна милионният пътник, изпълнява чартърни полети от летище Варна до Рига и Вилнюс.

Само за летния сезон до момента летище Варна бележи 3% ръст на обслужените пътници. Традиционно най-много са пътуващите от Русия и Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 10 години

Всичко тече,всичко се променя!Северното черноморие бе фаворизирано през соца а и преди това.По дългия сезон на юг и тройно повечето плажна ивица е нормално да изместят туристопотака на там.Друга сериозна причина за западането на З.Пясъци и Албена е лакомията на хотелиери и ресторантьори.Поради незнайни причини цените им са сравними с тези в Испания а насреща нищо.В Сл.Бряг пак нищо но пък доста по ефтино,особенно заведенията.Това си е естествен процес и нщо неможе да докара богати туристи у нас.

13

Франси

преди 10 години

До просто азА бе нека има летища, да са хубави, да са в България. Какво се карате за глупости? Аз съм от Варна и се радвам и за двата града. На юг винаги е имало повече туристи, това е нормално. Там е купона, а тук е спокойствието.

12

просто аз

преди 10 години

Странно защо никой не си направи труда да отрази факта, че летище Бургас преди няколко дни посрещна двумилионния си пътник? Намирисва на тенденциозност, но както и да е. Колкото до споровете, новия терминал на бургаското летище ще се открие септември, но и за това не се говори въобще, иначе са близнаци с терминала във Варна, все пак концесионера е един и същ, проекта също. Ръста в пътникопотока на летище Варна е 3%, а на летище Бургас 3,5 % .

fallback