Снимка: Impact Press Group

Най-тежко пострадалият при взрива на цистерната в петролна база „Езерово” се нуждае спешно от кръв, съобщиха от Варненската военноморска болница, където е настанен 60-годишният мъж.

Той е с 82% изгаряния, в термичен шок и медикаментозна кома, като все още не е опериран. От здравното заведение допълниха, че при тях са настанени девет пациенти с различна степен на изгаряния при инцидента. Вторият цивилен пострадал е с 25% изгаряния, стабилен и в добро общо състояние.

В клиниката по изгаряния на варненската болница към ВМА са настанени и 7 пострадали пожарникари – съответно с изгаряния от 3% до 21%.

Още по темата
Тази сутрин кметът на Варна Иван Портних призова съгражданите му да дарят кръв за пострадалите. Той обясни, че лично е посетил пациентите на Клиниката по изгаряния, за да се запознае със състоянието им.

„В понеделник ще бъде извършена хирургическа интервенция на двамата по-тежко пострадали пожарникари”, допълни Портних и благодари на  докторите от Военноморска болница-Варна, които се грижат за ранените.

Той каза още, че оказва помощ и съдействие на семействата на пострадалите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase