Снимка: Булфото

Пожарът край село Езерово е окончателно потушен, съобщи МВР. 

Вчера влакова композиция с цистерни пропан-бутан се запали, след което се взриви край варненското село Езерово, община Белослав. Инцидентът стана около 16 часа по време на преливане на горивото от жп цистерна в автоцистерна, а взривът гръмна към 18.30 часа. 12 души са пострадали, единият от които е с опасност за живота.

Около седем часа продължи борбата с огнения ад.

Още по темата
„Снощи в 23.30 часа пожарът беше окончателно потушен и влязохме в огнището. Коловозът, където са били цистерните, е разрушен при гръмването. Ситуацията е като след бомбардировка. Всичко е потрошено”, заяви за „Фокус” кметът на община Белослав Желязко Петров.

Пострадалите - седем огнеборци, двама работници на фирмата и трима, намирали се в съседен обект, са с различна степен наранявания. В реанимация са двама от пострадалите – единият, с 90% изгаряния, е в много тежко състояние и на командно дишане, а вторият – с 25% изгаряния, е с добри прогнози да се възстанови.

Останалите са с различна степен на обгазяване и изгаряне и се намират във Военноморската болница.

Тази нощ на място са пристигнали следствени органи, които са отцепили района, за да не влизат външни граждани и други хора.

В момента пожарни екипи са на дежурство. Те ще останат на място до окончателното приключване на инцидента. Част от района продължава да бъде отцепен и охраняван от полицейски екипи.

Предстои да бъде извършен оглед на мястото за установяване на причините за инцидента. Няма опасност за околната среда и за хората, живеещи в района. По думите на кмета на град Белослав Желязко Петров няма абсолютно никаква опасност от ново взривяване на някоя цистерна.

Информацията е актуализирана в 8.27 часа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase