Снимка: Булфото

Ситуацията категорично е овладяна. Проблемът е на приключване, заяви областният управител на Варна Иван Великов пред bTV по повод ситуацията край село Езерово.

По негови думи няма обгазяване и опасност за населението, а село Езерово няма да бъде евакуирано. Според Великов всички показатели са в норми.

Към този час 10 души са хоспитализирани в болница във Варна заради взрива на гара Езерово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Петима от тях са пожарникари, двама работници на фирмата, мъж и две жени, които работели на съседен обект.

Продължават усилията на пожарникарите за овладяване на пожара в района на гара Езерово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Допълнителни сили и средства са се включили в гасенето на пожара, възникнал на гара Езерово.

На място са огнеборци от Шумен и Девня, както и специализирана техника от летище Варна. Продължават опитите на пожарните и спасителни екипи да погасят възпламенилата се цистерна с дизелово гориво, както и разгърналия се на около 50 декара площ огън в близост до гарата.

Както Dnes.bg вече писа, влакова композиция с цистерни пропан-бутан се запали, след което се взриви край варненското село Езерово, община Белослав. Инцидентът стана около 16 часа по време на преливане на горивото от жп цистерна в автоцистерна, а взривът гръмна към 18.30 часа.

Възпламенила се  е и втората цистерна от композицията, натоварена с газ пропан-бутан.

Един от пострадалите - работник, е в критично състояние. Той е с около 90% изгаряния и се намира в реанимация. Останалите пострадали са с доста по-леки изгаряния.

*Информацията е актуализирана към 22.10 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase