Полиция и линейки стоят в мина "Ораново". Снимка: Булфото
fallback

Днес да разчистени около пет метра от свлачището в галерията, където се издирват двамата миньори, останали затрупани в рудник "Ораново" след инцидента на 16 юли, обяви тази вечер управителят на каменовъглената мина Валери Манов.

Oще по темата

Спасителните екипи продължават напред, спазвайки най-строги мерки, които да гарантират тяхната безопасност, и се надяват да не срещат допълнителни препятствия, за да открият по-скоро двамата миньори - Николай Михайлов и Иван Лазаров, които са в неизвестност вече пето денонощие.

Днес в мината в Симитли отново бяха министърът на икономиката Драгомир Стойнев, областният управител на Благоевград Муса Палев, началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Георги Пармаков и други членове на кризисния щаб за организация и координация на спасителните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Иванов

преди 10 години

Дано да са живи колегите!

19

carisima

преди 10 години

Веднага го обърнахте на политически въпрос, сякаш само сега и само в България стават инциденти в мините..... Толкова ли ви е сивото вещество, та дори да не можете да предположите, че впоследно реме там ставаха множество земетресения, които се предизвикват ей от тея вашите мини!!!! Може да се е активирал разлом, който да е придизвикал срутването, ама вие не - БСП, та БСП ви е криво, на кривия облак и небето му е тясно! Да се поразровят спасителите по надълбоко!!!!!

18

Dimitar Savov

преди 10 години

Ако някой знае как, нека доведе до знанието на спасителите следното: "МОЛЯ КАЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОБАДИ НА СПАСИТЕЛИТЕ НА ЗАТРУПАНИТЕ МИНЬОРИ. На тел. 112 ме смятат за откачен. Спасителите работят в неправилна посоко. Трябва да се насочат по НА ЛЯВО. Спасителите са на растояние 14 метра от хората, които са ЖИВИ. МОЛЯ НАПРАВЕТЕ ВЪЗМОЖНОТО, за тези нещастни хора. На телеф. 112 работят безчувствени хора. Толкова важно съобщение им изпращам, те ми изключват телефона" Може пък спасителите да са подминали някой запушен "джоб" или наистина трябва да се промени посоката?

fallback