Снимка: Bulgaria ON AIR

Ден след пълното затваряне на участъка Мездра-Лютилол, служебният премиер Димитър Главчев и служебният регионален министър Виолета Коритаров направиха инспекция на скоростния път Видин-Ботевград. Според регионалния министър затварянето на пътя и пренасочваането на автомобилите по алтернативни маршрути е единственият вариант, за да може трасето да се довърши навреме.

От важно значение е също така и безопасността на работниците по трасето.

Ден след пълното затваряне на участъка Мездра - Лютидол - Новачене все още липсват указателни табели за обходните маршрути и шофьорите не спират да се объркват. Там, където има табели, се нарушават от тежкотоварните камиони, за да спестят от пътя. Едни от най-потърпевшите са жителите на с. Горна Кремена.

"Ще предприема мерки от утре всеки ден да звъня на 112 да пращат патрули. В една нормална държава хората си извеждат трафика извън селата, а ние ги вкарваме в селата", споделя жител на селото.

От силните вибрации на тежките камиони започват да се рушат и къщите.

"Няма как да осигурим пътна безопасност и на пътуващите, и на строителните работници. За да може строителят да изпълни своя ангажимент до края на настоящата година, то ние трябва да му осигурим наистина спокойна работа и възможност за обезопасяване", коментира Коритарова.

"Едното платно от едната страна вече е готово, почва се и второто. Призовавам всички да стиснем зъби и да потърпим, за да се случи нещо хубаво, което е чакано от доста време", добави премиерът Главчев

От строителната фирма са уверили, че трасето ще бъде готово до края на тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase