Снимка: Ройтерс

Общ преглед
Премиерът Пламен Орешераски днес отново каза, че няма да подава оставка и пред прозорците на Министерски съвет за пореден ден се събраха хиляди на протест с искане за предсрочни избори.

Двайсет и втори ден продължават протестите в столицата срещу правителството.

Протестните демонстрации днес започнаха още сутринта с "пиене на кафе" около Народното събрание и продължиха почти през целия ден.

Протестиращи се събраха отново, както всяка вечер, пред сградата на Министерски съвет след 18, 30 ч.

Там те украсиха с ликовете на политици  "дърво на срама". Окачени бяха снимки на Волен Сидеров, Сергей Станишев, Цветан Цветанов. На снимката на лидера на „Атака” Волен Сидеров беше написано „етика”.

За разлика от тях президентът Росен Плевнелиев получи овациите на протестиращите, които ръкопляскаха и скандираха "Браво" под прозорците му.

Още по темата

Обстановката на шествието по традиция беше спокойна, полиция охраняваше сградите на Министерския съвет, Президентството, на Народното събрание и централите на политическите партии.

Протестите бяха "озвучени" от свирки, тромби, вувузели и барабани.

Хората развяваха българския трибагреник, знамето на Европейския съюз, носеха лозунги.

Около 20 ч. шествието се насочи по обичайния вече маршрут - парламента, през Орлов мост, в посока НДК - към централата на ГЕРБ, по бул."Витоша" - в посока на централите на ДПС и БСП.

Протестните митинги и шествия в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.

Около стотина души се събраха по-рано днес на контрапротест в подкрепа на кабинета. Тяхното място за среща е пред НДК и протестът им продължи до 19 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар