Работата по остраняването на аварията продължава. Снимка: Булфото, архив
fallback

Нов акт ще бъде съставен на собственика на девненския завод “Полимери” заради инцидента, който възникна рано тази сутрин там, съобщиха от варненската инспекция по труда.

По думите на шефа й Иван Иванов поредният акт ще е за неосъществяване на контрол над предприятието, собственост на Николай Банев. Иванов обясни още, че срещу него има заведени десетки преписки и жалби от служители, а от 1 юни в завода няма работници.

“Преписките срещу Банев са за нарушения по Кодекса на труда, за безстопанствено отношение и неизплатени заплати”, уточни още Иванов. Той добави, че обезопасяването на цистерната, откъдето изтече около 200 литра, продължава.

Oще по темата

На мястото на инцидента са екипи на РИОСВ, Басейнова дирекция и на Регионалната здравна инспекция. От полицията във Варна съобщиха, че пострадали хора няма и не е застрашена околната среда.

През май миналата година и в началото на този месец в "Полимери" възникнаха същите аварии. И тогава изтече трихлоретан от стари резервоари.

В първия случай причината беше старият и неподдържан резервоар, а във втория – опит за кражба на спирателен кран и тръбопроводна инсталация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

читател

преди 10 години

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9_%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2

1

6reeeeek

преди 10 години

николай банев е за затвора не да му пишат актове ами да го привика Цацаров и да му повдигнат обвинения.Окраде и затвори завода и сега държавата да му плаща греховете.Малоумно дрогирано същество.

fallback