Работата по остраняването на аварията продължава. Снимка: Булфото, архив

Нов акт ще бъде съставен на собственика на девненския завод “Полимери” заради инцидента, който възникна рано тази сутрин там, съобщиха от варненската инспекция по труда.

По думите на шефа й Иван Иванов поредният акт ще е за неосъществяване на контрол над предприятието, собственост на Николай Банев. Иванов обясни още, че срещу него има заведени десетки преписки и жалби от служители, а от 1 юни в завода няма работници.

“Преписките срещу Банев са за нарушения по Кодекса на труда, за безстопанствено отношение и неизплатени заплати”, уточни още Иванов. Той добави, че обезопасяването на цистерната, откъдето изтече около 200 литра, продължава.

Още по темата

На мястото на инцидента са екипи на РИОСВ, Басейнова дирекция и на Регионалната здравна инспекция. От полицията във Варна съобщиха, че пострадали хора няма и не е застрашена околната среда.

През май миналата година и в началото на този месец в "Полимери" възникнаха същите аварии. И тогава изтече трихлоретан от стари резервоари.

В първия случай причината беше старият и неподдържан резервоар, а във втория – опит за кражба на спирателен кран и тръбопроводна инсталация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase