Снимка: БТА
fallback

Протести се организират и днес чрез социалните мрежи в столицата и други градове из страната.

Това ще е четвърти пореден ден обществено недоволство, тръгнало от избора Делян Пеевски да оглави ДАНС. На 16 юни протестът събра 15 хиляди души в столицата. Първоначално хората запълниха пространството пред Министерски съвет. По-късно продължиха към Народното събрание.

Шествието премина покрай централите на БСП и ДПС и се отправи към "Атака". На "Позитано" 20 хората запалиха свещи и ги оставиха пред сградата.

След това те се насочиха към централата на ДПС, където имаше засилена полицейска охрана, предаде БТА. Там протестиращите скандираха на турски "Махайте се". После шествието пое към централата на "Атака".

Oще по темата
16 юни 2013 19:16
844

Преди да тръгнат към партийните централи протестиращите блокираха за кратко кръстовището под моста на НДК. Колоната тръгна от "Орлов мост", където останаха част от участниците в протеста, и стигна до НДК по бул. "Евлоги Георгиев".

От терасите на жилищни блокове по булеварда хората поздравяваха протестиращите, които им отговаряха с ръкопляскания.

Протестът протече сравнително спокойно, с изключение на няколко хвърлени димки и бомбички. По пътя към "Позитано" 20 протестиращите използваха и сирена, а тъпан отмерваше ритъма на скандирането.

Организирани протести имаше и в още няколко града като Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Благоевград, където хората недоволстват от избора на новия областен управител Муса Палев от квотата на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Тикви

преди 11 години

Много показателна снимка супер сте "Днес.бг".... Тези на снимката ми приличат на еколози, посяли ТИКВА, и я чакат да узрее :)))) Но доколкото знам ТИКВА със бира не върви така че бегайте до централата на ГРОБ да си поискате мезето, че само на бира не се кара :)))))

171

ЗЗЗЗбогом!!!!

преди 11 години

БСП и ДПС наляваттока!!!! Грешка, ако намалят електричеството няма да облагодетелстват техния електорат, които е основно от ***.Друга тема: Корумпирани ли са политиците в България -- да те са корумпирани, НО НАЙ-КОРУМПИРАНИ СА БСП И ДПС.Интелигентни и умни ли са политиците или са прости -- да не се отличават с голям интелектуален потенциал, НО НАЙ-ПРОСТИ СА ТЕЗИ ОТ БСП И ДПС.Е това е, не искаме да ни управляват най-корумпираните и най-простите -- тази комбинация е пагубна за БЪЛГАРИЯ.

170

Атанас до 94

преди 11 години

До до 92Господинчо, как позна? Гаден съм, защото НЕ ЩЪ (!) отново да ме управляват долни ***, самовлюбени, лъжливи, крадливи! Гаден съм, защото притрепервам, като видя как една горила се тупа по широката гръд, сипе мисловен *** и повтаря в унес "Аз направих...", "Аз ще кажа на МОИТЕ депутати".Егати парламентарната Република, в която стадо овчици кротко слушкат Чобанина! Накрая съм ГАДЕН, защото само чакам да дойдат да ме претрепят с камъни!Ела храбрецо с още 44-*** с камъни! Ясно ли е?

fallback